4 Temmuz 2012 Çarşamba

Sevmekten Korkmayın

Bir an durup bir düşünün sevdiklerinizin, değer verdiklerinizin, hayatınıza anlam katanların hayatınızda artık olmadığını...

Şimdi! Şu an her şeyi bırakıp birkaç saniyeliğine düşünün bunu.
Belki gereksiz yere bağırdığınız, belki kalbini kırdığınız, belki de incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten konuşmadığınız kişinin artık hayatınızda olmadığını düşünün.

Hayal etmeyin ama. Gerçekmiş gibi gözlerinizi kapatın ve bir dakika kadar açmadan düşünün. Bunu gerçek anlamıyla yaparsanız eğer gözlerinizi açtığınızda belki gözünüzden akan yaşlara hakim olmaya çalışacaksınız ya da kesilen nefesinizi kontrol altına almak için temiz havaya ihtiyaç duyacaksınız.
Kendinizi çok kötü hissedeceksiniz belki, ya da bir pişmanlık dalgası kaplayacak benliğinizi. "Keşke" ile başlayan cümleler kuracaksınız belki de.

İşte bunları yaşamamak için hazır tüm sevdikleriniz etrafınızdayken sarılın onlara sıkıca, kırmayın birbirinizi, yarın unutacağınız sorunları bugün yaşamayın yok yere... Sevdiğinizi söylemekten korkmayın. Haykırın onlara sevginizi, içinizde tutmayın sözcüklerinizi, yarın keşke söyleseydim dememek için BUGÜN söyleyin. HEMEN  söyleyin.

Yanınızda olmasını istediğiniz kim varsa alın yanınıza, korkmayın. Ailenize, dostlarınıza, sevgilinize, aşkınıza ve sevgilerinize sahip çıkın, en önemlisi de susmayın. Çünkü bazen iki kelimelik bir "seni seviyorum" cümlesi, bir ömre bedel olabiliyor. Çünkü zaman akıyor, çünkü gün geliyor bir dakika önce yanınızda olan bir dakika sonra yanınızda olmuyor. Bu yüzden değerlerinizin kıymetini bilin.

Sevmekten korkmayan sevgi dolu insanlara gelsin...

"Derin ve ihtiraslı sev. Kalbin kırılabilir ama hayatı dolu dolu yaşamanın tek yolu budur." Erich Fromm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder