28 Kasım 2012 Çarşamba

Kadınlar Ne İstiyormuş? Anlayamadım da!

Son zamanlarda Yahu Bu Kadınlar Ne İster? yazımı okuyan tüm erkek okuyucularımdan aynı tepkiyi aldım: "Eeeee bu kadınlar ne istiyormuş yani?"
Bu tepkileri alınca gülmedim desem yalan olur. Çünkü bu durum sorunun kaynağını ortaya koyan çok güzel bir örnek oldu. O da şudur ki biz birbirimizi bir türlü anlayamıyoruz.

Açıkçası artık farklı dilden falan konuştuğumuzu düşünmeye başlayacağım. Neden diyecekseniz, bahsettiğim yazıyı okuyan tüm kadınlar "Evet işte bu!!" tepkisini verirken, erkek okuyucularım "Noldu şimdi ben anlamadım ki, kadına sevildiğini nasıl hissettireceğiz ki?" tepkisini verdi...

Şimdi değerli erkek okuyucularım sizin için durumu daha sade ve basit ifadelerle anlatmaya çalışacağım, bakın inanın zor değil :)

Şimdi soru cevap yöntemiyle çözümü size sunacağım:

Evet ne demiştik kadınlar sevildiğini hissetmek ister...

+Bir kadına sevildiğini nasıl hissettirsiniz?
-İlginizi göstererek.

+Bir kadına ilgi nasıl gösterilir?
-Günlük koşturmanızın arasında kadınınıza değer verdiğinizi göstererek.

+Değer verdiğinizi nasıl gösterirsiniz?
Geldik işin en caf caflı kısmına...

Değer vermek kavramı kişiden kişiye değişmekle birlikte, özünde karşıdakine kendini özel hissettirmek anlamına gelir. Herkesin mutlu olacağı, ya da kendini özel hissedeceği durumlar tabi ki farklıdır, çünkü bu noktada karakter, zevkler, yaşam biçimi vs. gibi  faktörler devreye giriyor.

Örneğin bir kadın kendisine çiçek alındığında kendisini özel hissederken, diğer kadın bir günaydın mesajıyla, bir başka kadın sabah işe giderken aldığı tatlı bir öpücükle kendini özel hisseder.
Ya da biri hiç ummadık bir zamanda işyerine gelen ufak bir hediyeyi aldığında, diğeri öğle arasında sadece onu sevdiğinizi söylemek için aradığınızda, öbürü ailenizle tanıştırıldığında özel hisseder.

Dediğim gibi bu özel hissetme durumları, bunu yapan kişiye, kadınına, yaşa, yetiştirilme tarzına ve ortamına göre değişir. Buradaki tek önemli nokta karşınızdaki kadının neden hoşlandığını, neyi sevdiğini ya da sevmediğini, onun tarzını ve karakterini öğrenmekten geçiyor.
Erkeklerin yaptığı en büyük hata, her kadına aynı cümleleri kurup, her kadına aynı davranmaktır.


Fakat siz X karakterindeki Ayşe'ye Y karakterindeki Aslı'ya davrandığınız gibi davranırsanız, o beklediğiniz mükemmel sonucu alamazsınız. Üzerine bir de ters tepki alırsınız. Örneğin; çiçek sevmeyen bir kadına çiçek aldığında ya da henüz erkeğin ailesiyle tanışmaya hazır olmayan bir kadını ailesiyle tanıştırmaya kalktığında, karşıdaki kadından istediği tepkiyi göremeyince erkek: "Bu kadınları mutlu etmek mümkün değil" şeklinde isyana başlar.

Oysaki kadınları mutlu etmek çok kolay ve bir o kadar da mümkündür. Burada tek yapılması gereken her kadını aynı kefeye koymayıp, biraz karşınızdaki kadını çözmeye çalışın.
İşin kolayına kaçmayın, eğer ki o kadınla bir ömür geçirmeyi hayal ediyorsanız, biraz düz erkek muhabbetlerinden, spordan, işten güçten kafanızı kaldırıp kadınınızla ilgilenin...

Biliyorum PES oynamak çok daha kolay ve zevkli ama üzgünüm, PES karın doyurmuyor ;)
Hadi size kolay gelsin.

2 yorum:

  1. Çok güzel! Günümüzde hâlâ düşünen ve sorgulayan birilerinin olduğunu görmek mutluluk verici.:)
    Dayı day day ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel yorumları okumak da benim için mutluluk verici. Çok teşekkürler:)

      Sil